Віртуальні подорожі територією реалізації проєктів PL-BY-UA

Понад 140 проєктів реалізується в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.
Кожен з реалізованих проєктів – це особистості, це бажання покращити якість життя, це захоплення та мрії. Всі проєкти є різної тематики, географії та розміру бюджету, та їх об’єднує транскордонна співпраця та фінансова підтримка Європейського Союзу.
Секретаріатом Програми з метою ознайомлення з результатами яких досягнуто в рамках реалізації проєктів на території трьох країн (Польща, Білорусь, Україна) розроблено віртуальні екскурсії реалізованими проєктами.
Станом на сьогодні розроблено можливість відвідин 6 локацій проєктів з польського боку кордону та 6 з білоруського боку (також цього року буде розроблено віртуальні мандрівки місцями впровадження проєктів і з українського сторони).
Реалізовані проєкти представляють 6 основних тематичних сфер, що реалізуються Програмою – історична спадщина, природна спадщина, інфраструктурна доступність, охорона здоров’я, безпека та кордони.
У Секретаріаті Програми зазначають, що такі віртуальні подорожі є чудовим натхненням для індивідуальних мандрівок, під час яких рекомендують робити фото та відео, адже у соціальних мережах оголошуватимуть конкурси присвячені задокументованим спогадам, що пов’язані з проєктами, які реалізовані в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.

 

Віртуальний тур на білоруській стороні кордону – версія UA (субтитри)

Віртуальний тур на польській стороні кордону – версія UA (субтитри)

Віртуальний тур на польській стороні кордону – версія UA (аудіо)

 

Відтак, хочемо зазначити, що Департаментом та 6 партнерами (Любельське воєводство, Гміна Замость, Росточанський парк народовий, Яворівський національний природний парк, Асоціація органів місцевого самоврядування Єврорегіон «Карпати Україна») у рамках програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 здійснюється реалізація проєкту «RoweLove Розточчя – разом незважаючи на кордони».

Метою проєкту є популяризація та збереження природної спадщини завдяки діяльності, спрямованої на розвиток туристичної інфраструктури, створення туристичних продуктів, що сприяє зміцненню партнерських зв’язків та поліпшенню іміджу та привабливості польського та українського Розточчя.

У рамках проєкту реалізовуються та заплановані до реалізації заходи, спрямовані на створення нових велосипедних маршрутів Розточчя (на території України та Польщі); маркування веломаршрутів та облаштування пунктів обслуговування велотуристів; підвищення професійного рівня працівників природоохоронних установ; промоцію екотуризму тощо.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь