Програма LIFE ЄС 2024: Шлях до Збереження Довкілля та Глобального Розвитку.

Європейське виконавче агентство з питань змін клімату, інфраструктури та навколишнього середовища – CINEA оголосило конкурси проєктів у рамках Програми дій з довкілля та клімату LIFE 2024.

Програма LIFE – це фінансовий інструмент ЄС, спрямований виключно на захист довкілля та кліматичні дії. Програма розрахована на 2021-2027 роки із загальним бюджетом 5,4 млрд євро.

Мета Програми полягає у відновленні та покращенні якості компонентів довкілля, в тому числі повітря, води та ґрунту, збереження біорізноманіття та подолання деградації природних екосистем.

На 2024 рік Європейське виконавче агентство оголосило 32 конкурсні пропозиції на суму 571 млн. євро, зокрема:

Стандартні проєкти дій (SAP):

  • Природа та біорізноманіття – 155 млн. євро.
  • Кругова економіка та якість життя – 65 млн євро.
  • Пом’якшення наслідків зміни клімату та адаптація – 61,98 млн. євро.
  • Перехід на чисту енергію – 4 млн євро.
  • Новий європейський Bauhaus – 8 млн.євро
  • Екологічне управління – 10 млн євро.

Гранти на координацію та підтримку (CSA):

  • Перехід до чистої енергії – 77 млн. євро.

Стратегічні комплексні проекти (SNAP/SIP) – 150 млн євро.

Технічна допомога для підготовки до SIP і SNAP (TA-PP) , тиражування , нарощування потенціалу або законодавчих і політичних пріоритетів – 26 млн. євро

Спеціальні операційні грантові угоди (NGOOGSGA) – 14 млн. євро.

Проєкти на конкурсний відбір можуть подавати юридичні особи будь-якої форми власності (органи місцевого самоврядування, центральні та територіальні ОВВ, установи державної, комунальної чи приватної форми власності, прибуткові чи неприбуткові, громадські організації) тощо. Також заявки можуть подаватися одним подавачем або у консорціуму учасників.

Ознайомтеся з повною інформацією про типи грантів LIFE 2024, кінцеві терміни подачі заявок, інструкції щодо того, як подавати заявки та багато іншого за посиланням http://surl.li/svnze.

«Починаючи з 2022 року, Україна відкрила для себе нові можливості у сфері відновлення довкілля в рамках Програми LIFE ЄС. Це не просто шлях до залучення фінансових ресурсів, але й можливість налагодження співпраці з міжнародними партнерами. Шляхом впровадження інноваційних рішень на місцевому рівні, ми маємо унікальну можливість приєднатися до глобального руху зі збереження довкілля. Закликаємо максимально долучитися до участі у Програмі ЄС LIFE 2024 для реалізації природоохоронних заходів на території Львівської області» – зазначила т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації Оксана Війтик.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь