Загальнонаціональний проект «Дуби Шевченка єднають Україну» у Львові

Сьогодні в рамках загальнонаціонального проекту «Дуби Шевченка єднають Україну» з ініціативи та за участю департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації у м. Львові на території ботанічного саду загальнодержавного значення Національного лісотехнічного університету України висаджено саджанці дубів, які проросли з жолудів з Чернечої гори.

Частину паростків з малої Батьківщини Кобзаря, як символи миру і національного духу, який все своє життя оспівував Кобзар, передали у різні куточки України – на Львівщину, Донеччину, Київщину, Херсонщину, Чернігівщину, Вінниччину та Полтавщину, щоб висадити їх там.

Участь у висадженні взяли учасники міжнародної наукової конференції «Національна лісотехнічна освіта в контексті світових трендів», гаслом якої є «Вчимося жити в гармонії з природою», організованої з нагоди 145-річчя Національного лісотехнічного університету України.

Нагадаємо, що загальнонаціональний проект «Дуби Шевченка єднають Україну» стартував 6 жовтня.

Перші саджанці, які проросли з жолудів із Чернечої гори,висаджено на батьківщині Кобзаря – у Моринцях на Черкащині за участі Міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака разом із місцевими школярами та студентами.

Нині на батьківщині Тараса Шевченка збереглося три дуби, які бачили дитинство митця. Двом із них уже більше тисячі років, ще одному – за вісімсот.

Ініційований проект окрім порятунку цих вікових дерев, має на меті висадження молодих дерев-спадкоємців в усіх куточках України.

IMG-a08d51afe7bfe9464f22da49888f2c1d-V.jpg

Довідково

Всеукраїнська акція «Посади дерево миру» стартувала в Україні 5 листопада 2016 року за ініціативи Української греко-католицької церкви та була підтримана Мінприроди.

Метою є привернути увагу до згубних соціального-екологічних наслідків війни на Сході України, підвищити інтерес до навколишнього природного середовища.

Акція «Посади дерево миру» покликана не лише озеленити в різних куточках нашу країну, а й крок за кроком долучати кожного українця до порятунку природи та особистого внеску в її розвиток, а також привернути увагу до згубних соціального-екологічних наслідків війни на Сході України.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь