«Мігруючі птахи та люди – разом крізь час»

Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області повідомляє, що відповідно до повідомлення Угоди про збереження афро-євразійських мігруючих водно – болотних птахів (AEWA) відзначення у 2012 році Міжнародного дня мігруючих птахів проходитиме 12-13 травня.

Цього року святкування Міжнародного дня мігруючих птахів проходитиме під гаслом «Мігруючі птахи та люди – разом крізь час».

Традиційно цей день відзначається проведенням екскурсій з метою спостереження за птахами, прес – конференцій, семінарів, круглих столів, фестивалів,  інших освітніх та публічних подій.

У світі існує близько 10 тис. видів птахів, котрі є чудовим прикладом величезного природного різноманіття. Птахи населяють різні типи екосистем на всіх континентах і уособлюють концепцію глобального біорізноманіття.

Щороку велика кількість видів птахів здійснює міграції, снуючи своєрідну павутину міграційних шляхів, перетинаючи та урізноманітнюючи чимало середовищ існування.

На своєму шляху вони наштовхуються на різні перешкоди: лінії електропередач, телевізійні вежі, високі будівлі і багато інших, штучно створених людиною споруд.

Аби пом’якшити тенденцію зменшення чисельності мігруючих птахів або усунути її взагалі, потрібно, перш за все враховувати наявність міграційних шляхів.

Пам’ятаймо, тільки ми можемо допомогти «пернатим друзям». Доля мігруючих птахів в наших руках.

Довідково:

Всесвітній день мігруючих птахів був започаткований у 2006 році і є щорічною кампанією з поширення обізнаності щодо потреби охороняти мігруючих птахів та їх середовища існування. Всесвітній день мігруючих птахів організується Секретаріатами Конвенції про збереження мігруючих видів диких тварин (СМS, Боннська конвенція) та Угоди про збереження афро-євразійських мігруючих водно-болотних птахів (АЕWА) – двох міжнародних договорів з охорони дикої природи, адміністрування яких здійснюється Програмою охорони навколишнього природного середовища ООН (ЮНЕП), а також рядом партнерів, кількість яких зростає.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь