У Львові відбувся триденний Семінар із застосування кліматичної інформації для оцінки вразливості секторів економіки до зміни клімату Львівської області.

Семінар організовано Експертами Проєкту ЄС APENA 3.

В перший день семінару, 23 жовтня, було презентовано проміжні результати Компоненту 3 Проєкту технічної допомоги «Посилення спроможності регіональних та місцевих органів влади для впровадження та застосування законодавства ЄС у сферах захисту навколишнього середовища, протидії кліматичним змінам та розвитку інфраструктурних проєктів».

Впродовж двох наступних днів, 24-25 жовтня, учасники Робочої групи з розробки обласної стратегії адаптації до зміни клімату та плану заходів з її реалізації та представники територіальних громад Львівської області напрацювали у практичних кейсах проблеми, які можуть відбутися в окремих секторах економіки внаслідок зміни клімату таких як лісівництво, рослинництво та тваринництво, наземні екосистеми, транспортна галузь, інфраструктура та енергетика, охорона здоров’я, туризм та рекреація.

В результаті визначили позитивний/негативний вплив та ризики, пропрацювали заходи, які допоможуть адаптуватися до цих змін. У майбутньому ця практика буде використана у розробці стратегій адаптації до зміни клімату для інших областей України та територіальних громад.

Як зазначила Оксана Війтик, т. в. о. директора департаменту «Єдиний шлях до безпечного та комфортного навколишнього середовища, яке дозволяє зберегти особливості нашого краю та забезпечити стабільний соціально–економічний розвиток області, це йти у рівень з європейськими країнами, інплементувати вимоги законодавства ЄС у сферах захисту навколишнього середовища та впроваджувати заходи щодо протидії кліматичним змінам»

Нагадаємо, що Львівщина є однією з трьох (ще Миколаївська та Івано-Франківська) пілотних областей яким надана міжнародна технічна допомога з підготовки обласних стратегій з адаптації до зміни клімату.

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь