Високоякісний садивний матеріал у всі регіони України

У ДП «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр» що у Брюховичах, біля Львова урочисто відкрили сучасний лісорозсадницький комплекс з вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою на основі технологій шведської компанії «ВСС АВ», яка є світовим лідером у виробництві сучасного устаткування для лісових насіннєвих центрів і розсадників.
Проєкт реалізовано у співпраці Львівської обласної державної адміністрації та Львівської обласної ради за підтримки Державного агентства лісових ресурсів України і Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.
Загальна вартість реалізації проєкту становить 89,0 млн грн., з яких третину, а це 29,0 млн грн., виділено з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.
Цей лісорозсадницький комплекс – це ресурс для боротьби зі зміною клімату, це допомога у збереженні та відтворенні лісів, це спільний проєкт, який став можливим завдяки співфінансуванню державного та місцевих бюджетів, вірю, що він стане рушієм у роботі тих, хто береже довкілля, – зазначила після урочистостей заступник директора департаменту екології та природних ресурсів Оксана Війтик.
Результатом реалізації проєкту є:
– лісовий розсадник для вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою виробничою потужністю 2,5 – 3 млн. штук, який включає: цех підготовки субстрату та посіву насіння (цех № 1);
– цех пакування сіянців та мийки касет (цех № 2);
– 3 теплиці з поливом та системою затінення загальною площею 2370 кв.м.;
– 5 полів дорощування загальною площею 16000 кв.м.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь