Міндовкілля працює над створенням відкритої бази даних державного кадастру територій та об’єктів ПЗФ

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України працює над створенням відкритої бази даних державного кадастру територій та об’єктів ПЗФ.


У Міндовкіллі України обговорили прототип відкритої бази даних державного кадастру територій та об’єктів природно-заповідного фонду України, зокрема:
Що включатиме база?
Інформаційні шари меж природно-заповідного фонду, функціонального зонування, користувачів та власників земельних ресурсів, даних по біорізноманіттю, рекреаційних ресурсів тощо.
Як буде адаптована?
До аналогічних європейських. Це дозволить забезпечити обмін інформацією про біорізноманіття в європейському просторі, відобразити дані в міжнародних відкритих інформаційних системах природоохоронних територій.
Також буде встановлено процедури обміну даними між іншими державними базами даних та заінтересованими сторонами. Це покращить способи введення, зберігання, доступу, управління та поширення даних.
Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський зазначив, що треба розробити максимально зручний інтерфейс для користувачів та створити її англомовну версію. Для того, щоб українець та іноземець легко змогли отримати необхідну інформацію про заповідні території.
Нагадаємо, що станом на 1 січня 2020 року в Україні нараховується 8 тис. 512 територій та об’єктів природно-заповідного фонду загальною площею 4,418 млн га, а це 6,77% площі країни. Стратегією регіонального розвитку 2021-2027 передбачено збільшити природно-заповідний фонд до 15 %.
Водночас повідомляємо, що в межах Львівської області функціонує 394 території та об’єкти природно-заповідного фонду площею 171,1 тис. га, що становить 7,8 площі області.

 

джерело: https://menr.gov.ua/news/35810.html

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь