Збереження зубра на Львівщині

В Україні серед тварин, що опинились на межі вимирання, одне з перших місць займають зубри. Колись ці могутні тварини були широко розповсюджені майже по всій території нашої країни – від Полісся до Карпат. Сьогодні зубри впритул наблизились до тієї межі, перетнувши яку, вони втратять надію на порятунок.  

 

Держуправління охорони навколишнього природного середовища  в Львівській області спільно з Львівським обласним управлінням лісового та мисливського господарства та ДП „Мисливське господарство „Стир”, на виконання спільного наказу Міністерства охорони навколишнього природного середовища України та Державного комітету лісового господарства України проводить відновлення Лопатинської популяції зубра шляхом завезення дорослих особин зубра з Вінницької області.

 

На даний момент закінчено формування стада зубрів. Як було  заплановано, завезено 12 особин з ДП „Хмільницький лісгосп” Вінницької області – 5 самців і 7 самок. Уже в ДПМГ „Стир” вони дали приплід – 1 бичок і 2 телички. В угіддях господарства Зубрів Біловежзської лінії, завезених протягом 1980-1981 років, в угіддях господарства налічується 9 особин.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь