Розпочато виконання природоохоронних заходів на території НПП «Сколівські Бескиди»

У НПП «Сколівські Бескиди» розпочато виконання природоохоронних заходів, які фінансуються з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2017 році. Заходи спрямовані на виконання Програми охорони навколишнього природного середовища на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 26.04.2016 №161, Регіональної програми розвитку заповідної справи у Львівській області на 2009-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 02.12.2008 № 765.

Природоохоронний захід «Проведення робіт по облаштуванню рекреаційної зони «Водоспад на р. Кам’янка» спрямованих на збереження природних комплексів та об’єктів території НПП «Сколівські Бескиди». Загальна вартість проекту – 170,0 тис. грн.

Метою проекту є проведення робіт по облаштуванню рекреаційної зони, шляхом поновлення існуючих та створення нових місць тимчасового відпочинку, зменшення рівня забруднення та покращення екологічного стану території, забезпечення відвідувачів наглядної інформацією завдяки встановлення інформаційно-охоронних, межево-охоронних та заборонних знаків, інформаційних стендів.

Природоохоронний захід «Проведення робіт по створенню та облаштуванню рекреаційної зони в урочищі «Колодка» спрямованих на збереження природних комплексів та об’єктів території НПП «Сколівські Бескиди». Загальна вартість проекту – 170,0 тис. грн.

В процесі реалізації заходу буде зменшено негативний вплив від неконтрольованого відвідування території парку та її засмічення, організовано потік відпочиваючих виключно в облаштованих та відведених для цього місцях, що відповідатиме режиму території та не завдаватиме шкоди природним комплексам та об’єктам ПЗФ, підвищено рівень інформативності, обізнаності, екологічного мислення і культури відвідувачів щодо правил поведінки в лісі, місць можливого відпочинку та його умов.

Природоохоронний захід Проведення поточного ремонту еколого-просвітницьких центрів у Бутивлянському та Крушельницькому лісництвах Національного природного парку «Сколівські Бескиди». Загальна вартість проекту – 280,0 тис. грн.

Метою проекту є облаштування приміщень, організація та підтримка роботи еколого-просвітницьких центрів для виховання в дітей шкільного віку, студентів та громадськості екологічного мислення та культури бережливого ставлення до природи і довкілля.

Виконання заходу забезпечить безперебійне функціонування еколого-просвітницьких центрів на базі Бутивлянського та Крушельницького лісництв національного природного парку, збереження приміщень та створення комфортних умов перебування відвідувачів. Прогнозована відвідуваність 50 осіб/день у кожному.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь