Вітаємо Дрогобичводоканал з 93-ою річницею від початку водопостачання у Дрогобичі

Сьогодні, 10 травня, КП «Дрогобичводоканал», яке забезпечує питною водою три міста – Дрогобич, Стебник та Трускавець, а також прилеглі села, відзначає 93-тю річницю своєї діяльності.

10 травня 1931 року в історії Дрогобича став історичним днем. В цей день, 93 роки тому, було урочисто відкрито водозабір «Уріж», з якого вперше вдалось забезпечити місто централізованим водопостачанням.

Перший водопровід «Уріж-Дрогобич» був спроєктований так, щоб покрити затребуваність у воді цілого міста у перспективі на 40 років. Загальна вартість проєкту сягала 4 млн злотих.

Протяжність водопроводу становила 25 км. Водозабір охоплював   5 студень, на зразок краківських, глибиною 15 м. Труби, з яких складався водопровід, були діаметром від 80 до 300 мм.

Так, з цього дня у Дрогобичі розпочався відлік історії водопостачання міста.

Сьогодні ж КП «Дрогобичводоканал» забезпечує питною водою одразу декілька населених пунктів, а якість питної дрогобицької води, за показниками багатьох проведених досліджень, є однією з найвищих в регіоні.

Щиро вітаємо КП «Дрогобичводоканал» з 93-ою річницею з початку налагодженого водопостачання та дякуємо за самовіддану працю та професіоналізм, завдяки яким  населення стабільно забезпечується водою.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь