До уваги суб’єктів господарювання у сфері управління відходами!

На виконання вимог Закону України «Про управління відходами» утворювачі відходів, крім утворювачів відходів домогосподарств, зобов’язані надавати органам виконавчої влади інформацію про відходи та пов’язану з ними діяльність.

Відтак, до 30 квітня просимо подати інформацію про утворення відходів та пов’язану з ними діяльність за І квартал 2024 року.

Для цього суб’єктам господарювання слід заповнити форму за посиланням: http://surl.li/sppnk .

Як зазначає т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Оксана Війтик, управління відходами є важливою складовою сучасної бізнес-стратегії,  а ефективне управління відходами дозволяє підприємствам зменшити негативний вплив на навколишнє середовище, збільшити ресурсозбереження та оптимізувати виробничі процеси. Тому, в світлі росту екологічних стандартів та зростаючої уваги споживачів до екологічних питань, бізнесам важливо демонструвати свою відповідальність перед навколишнім середовищем.

Нагадуємо, що утворювачами відходів є фізична особа, юридична особа, в результаті діяльності якої утворюються відходи, а також суб’єкти управління відходами, які здійснюють операції із сортування, змішування або інші операції, що призводять до зміни характеристик або складу відходів.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь