Запорізький дуб тепер буде рости у Львові

Сьогодні за сприяння департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації курсанти та керівництво Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного висадили нащадка Запорізького дуба з Хортиці.

Це непересічна подія, оскільки висаджений саджанець є нащадком Запорізького дуба – символа нескореності козаків та історії українського народу. За переказами, саме під цим деревом у 1676 році на Хортиці кошовий отаман Іван Сірко з козаками Запорізької Січі писали знаменитого листа турецькому султану.

Як зазначає Володимир Баточенко, старший науковий співробітник НПП «Північне Поділля», який власне і звернувся до департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації з ідеєю щодо висадження саджанця видатного дерева, цей дуб є насідком спільної роботи науковців та природи. Свого часу з дерева на Хортиці взяли живець і саме Володимир Баточенко прищепив його, щоб зберегти генофонд свідка історії.

Андрій Сенюк, начальник управління охорони природних ресурсів департаменту екології та природних ресурсів зазначає, що локацію висадження дерева вибрали невипадково, адже тепер за деревом доглядатимуть курсанти Національної академії сухопутних військ, а це поєднання не одного покоління українців: від козаків-характерників до тих, які тільки зростають для захисту країни.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь