Увага! Закінчується термін подання звіту про дотримання умов дозволу на викиди в атмосферне повітря

До 31 березня цього року суб’єкти господарювання, які отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами мають подати звіт за 2023 рік.

Нагадуємо, що з 1 січня 2024 року застосовується Порядок подання та розміщення щорічного звіту суб’єкта господарювання про дотримання умов дозволу відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20.01.2023 № 58.

Отже, суб’єкти господарювання мають подати звіт до органу, що видав дозвіл. Саме цей орган розмістить отриману інформацію на Єдиній екологічній платформі ЕкоСистема.

Звіт подається та розміщується в електронній або паперовій формі згідно з додатком:

  • – у разі подання звіту у паперовій формі, до нього додається його електронна копія у форматі PDF; 
  • – у разі подання звіту в електронній формі у форматі PDF – паперова форма звіту не створюється. 

 Звіт в паперовій формі подається якщо:

  • – відсутня електронна форма дозволу на викиди, на підставі якого створюється звіт програмними засобами платформи «ЕкоСистема»;
  • – неможливе використання платформи «ЕкоСистема» через технічні причини. 

З формою звіту можна ознайомитися тут :

Ганна Башта, заступник директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації зазначає, що подання звіту поширюється на суб’єктів господарювання, які отримали дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря з метою виконання заходів щодо здійснення контролю за дотриманням установлених гранично допустимих викидів забруднюючих речовин. Звіт в електронній формі та звіт у паперовій формі є документами оригіналу та мають однакову юридичну силу.

Повний текст Постанови КМУ тут 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь