«Вода для миру» – гасло цьогорічного Всесвітнього дня водних ресурсів

Щорічно, 22 березня, світова спільнота відзначає Всесвітній день водних ресурсів.

У цьому році темою Дня водних ресурсів є «Вода для миру». Вода може бути інструментом миру, а може, на жаль, використовуватися як зброя.

«У світлі теперішніх обставин, пов’язаних з бойовими діями в нашій країні, хочу нагадати всім про надзвичайну важливість води. В цей час кожна крапля води стає не лише засобом для задоволення фізіологічних потреб, а й справжнім джерелом життя, яке може врятувати багато людських життів.  Нехай збереження та раціональне використання води стануть не лише питанням нашого дня, але й стратегічним завданням для збереження нашого життя та здоров’я», – наголосила т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Оксана Війтик.

Пропонуємо для перегляду коротке відео Держводагентсва про завдану шкоду водним ресурсам України внаслідок збройної агресії рф: http://surl.li/rvayz   

Закликаємо кожного долучатися до справи збереження водних ресурсів, а також давайте діяти розумно та відповідально, віддавши належне значення цьому надзвичайно цінному ресурсу!

Нагадуємо, що вперше ідея проведення Всесвітнього дня води прозвучала на Конференції ООН з охорони довкілля, що відбулася в 1992 році у Ріо-де-Жанейро.   Генеральна Асамблея ООН ухвалила офіційне рішення про щорічне відзначення Всесвітнього дня водних ресурсів, щоб нагадати всім жителям планети про значення і важливість води, привернути увагу до проблем якості питної води, необхідності охорони водних ресурсів та їх раціонального використання.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь