Сьогодні встановлено Рекорд України з висадження найдовшої алеї лип

З нагоди відзначення 150-річчя Національний лісотехнічний університет України та Всесвітнього дня лісів вздовж автомобільної дороги загального користування державного значення Т-14-25 Миколаїв – Городок – Жовква – Кам’янка-Бузька – Бібрка на ділянці відремонтованої дороги від міста Жовква до села Зіболки на території Жовківської міської ради висадили 1744 саджанці липи .
Новостворена алея стала найбільшою в Україні. Цей результат зафіксували представники Книга рекордів України. Це вже другий такий рекорд для Львівщини, адже у 2018 році у селі Великі Мости Червоноградського району уже висаджували липову алею протяжністю у 5 кілометрів 750 метрів. Таким чином Львівщина зуміла побити власний рекорд.

Ідея створення алеї з лип належить департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної військової адміністрації та Національному лісотехнічному університету України. Цю ініціативу підтримали й допомогли реалізувати лісівники Львівщини: ДП “Ліси України” та ОКС ЛГП “Галсільліс”.

Також до акції долучилися природоохоронні установи області, Львівська обласна рада, Басейнове управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну, Служба автомобільних доріг у Львівській області, Жовківська міська рада, Державна екологічна інспекція у Львівській області, Департамент дорожнього господарства Львівської ОДА, Департамент комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОДА, Головне управління ДСНС України у Львівській області, Кінологічний навчальний центр Державної прикордонної служби України, Львівська державна лісовпорядна експедиція, Військовий госпіталь та інші.

Більше інформації про акцію за посиланням: https://loda.gov.ua/news/97010

Більше фото тут

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь