До уваги суб’єктів господарювання, які проходять процедуру з оцінки впливу на довкілля!

Відповідно до частини 2 статті 4 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» повідомлення про плановану діяльність та оголошення про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля оприлюднюються суб’єктом господарювання у не менше трьох публічних місцях на території, де планується провадження планованої діяльності.

Департамент наголошує, що публічне місце – територія масового перебування населення, зокрема це дошки оголошень органів місцевого самоврядування, об’єкти соціально-культурного призначення, відділення поштового зв’язку, стаціонарно обладнанні зупинки маршрутних транспортних засобів або місця визначені та обладнані органами державної влади або органами місцевого самоврядування .

Враховуючи вищенаведене, Департамент нагадує суб’єктам господарювання розміщувати повідомлення про плановану діяльність та оголошення про початок громадського обговорення необхідно не менше ніж у трьох різних публічних місцях. Окрім того, при розповсюдженні впливу від планованої діяльності на декілька населених пунктів, вищевказані документи необхідно розміщувати у кожному населеному пункті.

«Гласність та залучення громадськості є однією з найважливіших частин у процедурі оцінки впливу на довкілля. Це важливий крок у забезпеченні відкритості та доступності інформації про плановані проекти, що мають потенційний вплив на довкілля. Громадське обговорення у процесі прийняття рішень стосовно довкілля є важливим елементом сталого розвитку та збереження природних ресурсів» – зазначила т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Оксана Війтик.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь