Підприємства, які підпадають під Закон України «Про Національний реєстр викидів та перенесення забруднювачів» мають подавати відповідні звіти

Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації ділиться важливою інформацією для підприємств, що підпадають під Закон України «Про Національний реєстр викидів та перенесення забруднювачів»

Відтак, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України  спільно з експертами проєкту міжнародно-технічної допомоги APENA 2 розробило методичні рекомендації, які допоможуть складати звіти про викиди та перенесення забруднюючих речовин. Рекомендації базуються на правилах Європейського Реєстру та  враховують українське законодавство.

Нагадаємо, що протягом двох років планується інтеграція Національного реєстру викидів та перенесення забруднювачів України до Європейського Реєстру «Guidance Document for the implementation of the European PRTR». Отже, ці рекомендації стануть корисними для успішної реалізації цього стратегічного завдання.

Оксана Війтик т. в. о директора департаменту зазначає, що розроблені Міндовкіллям методичні рекомендації – це важливий крок для наших підприємств у виконанні вимог щодо викидів та перенесення забруднюючих речовин. Такі рекомендації допоможуть оптимізувати для підприємств процес подання звітів та відповідати вимогам європейських стандартів, а громадськість може самостійно ознайомитися з ними на екологічній платформі «ЕкоСистема» в розділі е-Довкілля, скориставшись безоплатною електронною послугою «Національний реєстр викидів та перенесення забруднювачів» за посиланням

Методичні рекомендації щодо процедури складання та подання звіту оператора

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь