Контроль за засобами захисту рослин посилять

Кабінет Міністрів України схвалив законопроєкт «Про засоби захисту рослин і добривні засоби».
За інформацією Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України документ розроблений на виконання євроінтеграційних зобов’язань України та для впровадження сучасних підходів і механізмів контролю за обігом засобів захисту рослин та добривних засобів на національному ринку.

У законопроєкті встановлені вимоги щодо:

  • обов’язкової оцінки та схвалення компонентів препаратів, без проходження якої такі засоби не будуть допущені на ринок;
  • визначення переліків речовин, які заборонено використовувати у складі засобів захисту рослин;
  • запровадження європейського маркування та інформування споживачів про властивості та безпеку продукту;
  • ідентифікації та прослідковування препаратів. Кожен препарат буде позначений спеціальним кодом. Це допоможе відстежити, де він був зроблений, як його використовували, куди діли тару від препарату, тобто як повелись із відходами;
  • регулювання обігу добрив. Буде введена процедура оцінки відповідності добривних засобів встановленим стандартам. Це має зменшити ризики для довкілля.

«Запровадження обов’язкової оцінки засобів захисту рослин та схвалення компонентів препаратів гарантує, що на наш ринок потраплять лише безпечні та ефективні засоби, а введення процедури оцінки відповідності добривних засобів стандартам позначить зменшення ризиків для довкілля та забезпечить сталість аграрного сектору», – зазначила т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Оксана Війтик.

З проєктом Закону України «Про засоби захисту рослин і добривні засоби» можна ознайомитися за посиланням: http://surl.li/rfbsf .

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь