Громадськість обговорила План управління річковим басейном Вісли (суббасейн річки Західний Буг та Сян)

Сьогодні, 29 лютого, проведено публічне обговорення проєкту Плану управління річковим басейном (ПУРБ) Вісли, до якого належать річкові суббасейни Західного Бугу та Сяну.

У заході взяли участь представники влади, водогосподарських організацій, члени Басейнової ради, представники територіальних громад, основні водокористувачі басейну (водоканали), науковці, громадські організації та зацікавлені особи.

Учасникам заходу було представлено результати аналізу стану суббасейнів Західного Бугу і Сяну та програму заходів, більшість яких спрямовані на проведення будівництва, реконструкції, модернізації очисних споруд та мереж водовідведення.

Всі зауваження й пропозиції, озвучені учасниками заходу, будуть розглянуті, опрацьовані та надані відповіді у письмовому вигляді, а за результатами публічного обговорення буде підготовлено розділ 9 ПУРБ Вісли: «Звіт про інформування громадськості та громадське обговорення».

Як зазначила т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Оксана Війтик, 2024 рік являється роком завершення розробки стратегічного документу ПУРБ Вісли,  що є нашим дороговказом на найближчі шість років щодо заходів, які дозволять привести якість основних водних артерій області до європейських екологічних норм та стандартів. Цей стратегічний документ лягає в основу «Плану відновлення України» та відкриває можливість залучити кошти міжнародних фінансових організацій.

Зазначаємо, що пропозиції та зауваження приймаються до 21 червня 2024 року включно на електронну адресу Держводагентства rbmp@davr.gov.ua. З метою ознайомлення з проєктом ПУРБ Вісли, потрібно перейти за посиланням: http://surl.li/qxniy .

Громадські обговорення були проведені за підтримки проєкту ЄС «Водні ресурсі та екологічні дані» (EU4Environment&Data).

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь