Ювілейна марка для НПП «Сколівські Бескиди»

Сьогодні, з нагоди 25 річчя від підписання Указу Президента України «Про створення національного природного парку “Сколівські Бескиди”» відбулася урочиста церемонія погашення поштової марки.

 До церемонії погашення поштової марки із зображенням національного природного парку «Сколівські Бескиди» долучилися директор національного природного парку «Сколівські Бескиди» Василь Приндак, т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Оксана Війтик, заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод; радник голови Львівської облдержадмінстрації з питань міжнародного співробітництва Юрій Котик; начальник Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека; в.о. начальника управління туризму та курортів Львівської ОВА Тарас Лозинський.

Поштова марка – це носій художньої, культурної та історичної цінностей, завдяки якому можна відслідкувати настрої того чи іншого періоду державотворення, зокрема і природоохоронної діяльності.

 Оксана Війтик, т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації, зазначає: «Днями минуло 25 років від створення національного парку. НПП «Сколівські Бескиди» є одним з найпотужніших туристичних брендів України. Сьогоднішня подія – це можливість нагадати про важливість місії парку, який вже чверть століття береже унікальні природні комплекси та сприяє розвитку територій Українських Карпат».

 Також хочемо нагадати, що НПП «Сколівські Бескиди» – це:

  • – найкращий природний парк України у 2021 році;
  • – туристичний магніт Львівщини площею 35 684 га;
  • – близько100 000 відвідувачів щороку;
  • – найбільша популяція зубра європейського в Українській частині Карпат, яка станом на зараз налічує 45 особин;
  • – найбільший тризуб України з кипарисовика горіхоплідного, який внесено до Національного Реєстру Рекордів України у 2019 році.

Детальніше про парк та можливість його відвідати за посиланням: http://surl.li/qlymi

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь