Графік стоянок Екобуса у лютому 2024 року!

На території Львівської територіальної громади продовжують працювати мобільні пункти збору відпрацьованих батарейок, ламп та ртутних термометрів. Цього місяця мешканці громади можуть здавати небезпечні відходи з 9 до 24 лютого.

З графіком стоянок Екобуса  на території Львівської міської територіальної громади у лютому 2024 року можна ознайомитися за посиланням: http://surl.li/pznxp 

В ДП «Бондарівка» зазначають, що небезпечні відходи від мешканців територіальної громади приймаються на безоплатній основі, а одна людина може здати на перероблення та утилізацію до 10 кілограм батарейок, 10 ламп та не більше ніж 5 ртутних термометрів. 

Організатори збору нагадують, що лампочки та ртутні термометри слід здавати непошкодженими та в упакуванні виробника, за наявності такого, чи в іншій безпечні тарі, наприклад: загорнутими у картон чи папір, щоб уникнути їхньому пошкодженню.

«Вже традиційно, щомісяця на території Львівської громади курсують спеціально-обладнаний Екобус, який забирає на утилізацію та переробку небезпечні відходи, які потребують спеціальних методів та засобів утилізації, такі як відпрацьовані батарейки, люмінесцентні лампи та ртутні термометри. У разі недотримання правил утилізації, прилади, які містять ртуть, важкі метали потрапляють на сміттєзвалище, а вже звідти у повітря, ґрунт та воду і в процесі циркуляції в організм людини. Кожен з нас має можливість доєднатися до належної утилізації небезпечних відходів та отримати шанс на чисте довкілля» – зазначає Оксана Війтик т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь