Україна оновлює стандарти управління парниковими газами відповідно до європейських

Розпочато громадське обговорення проєктів  нових стандартів моніторингу, кількісного визначення та звітності про викиди парникових газів.

За ініціативи Міндовкілля та за підтримки проєкту EU4Climate національний технічний комітет стандартизації «Охорона довкілля» розроблено проєкти нових стандартів моніторингу, кількісного визначення та звітності про викиди парникових газів. Чинні стандарти 2013 року є застарілими та не відповідають законодавству Європейського Союзу.

Оновлення стандартів управління парниковими газами є ключовим  етапом в реалізації в Україні Директиви Європейського Союзу про систему торгівлі квотами на викиди парникових газів. 

Повний текст документів тут:

 У разі наявності зауважень та пропозицій до проєктів вказаних документів просимо надсилати їх до 25.02.2024 на адресу: tc82.environmental@gmail.com 

Оксана Війтик, т. в. о. директора департаменту зазначає, що нові стандарти моніторингу, кількісного визначення та звітності про викиди парникових газів нададуть можливість для регулювання системи торгівлі квотами на викиди парникових газів та сприятимуть посиленню співпраці з ЄС. Таким чином будуть створені нові можливості для розширення інвестицій, для покращення ресурсоефективності поряд зі зменшенням впливу на довкілля.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь