Долучайтеся до Всеукраїнського конкурсу «Екопогляд»

До 01.03.2024 триває реєстрація учасників на Всеукраїнський конкурс «Екопогляд», який організовано Лабораторією геоінформаційних систем (ГІС) та дистанційного зондування Землі (ДЗЗ) Національного центру «Мала академія наук України».

Всеукраїнський конкурс екологічних проєктів «Екопогляд» проводиться щорічно та має на меті популяризацію знань з екології, географії дистанційного зондування Землі та суміжних галузей науки, підтримка талановитих дітей та учнівської молоді. Тут є можливість не тільки позмагатися з учасниками з цілої України, але і пройти круті курси від лабораторії «ГІС та ДЗЗ» МАН про роботу з супутниковими знімками – зазначають організатори.

Основні завдання конкурсу:

  • залучення учнів до поглибленого вивчення екології, географії та ДЗЗ;
  • розвиток пізнавальних інтересів учнів;
  • організація індивідуальної та групової форм роботи з учнями;
  • формування наукових основ і практичних навичок проведення самостійного наукового дослідження у вигляді проєкту та стимулювання творчого вдосконалення учнів;
  • підтримка обдарованих дітей.

 До участі у конкурсі запрошуються учні 1-11 класів закладів загальної середньої та позашкільної освіти. Конкурс проводиться у два етапи:

  • І-етап конкурсу – заповнення онлайн анкети за покликанням https://surl.li/kusps, пройти навчання на курсах, та скерувати свою роботу та медіафайли на електронну скриньку gis_rs@man.gov.ua, реєстрацію відкрито з 01.10.2023 по 01.03.2024 року;
  • ІІ – етап конкурсу – фінальний, проходить у формі захисту, відібраних конкурсних проєктних робіт та визначення переможців конкурсу – 30.04.2024.

 Подробиці за посиланням: https://api.man.gov.ua/api/assets/man/073fb252-66de-4cbb-b57e-15abf58d6257/umovi-provedennya-ekopoglyad-2023-2024-compressed.pdf?version=0.

 Якщо у Вас ще залишилися запитання, надсилайте їх на електронну скриньку: gis_rs@man.gov.ua.

 Через війну питання екологічної освіти в Україні стають дедалі важливішими тому проведення ініціатив, які навчають екологічних цінностей, допомагають зрозуміти зв’язок між людиною та природою, а також усвідомлення наслідків людських вчинків на довкілля – як ніколи на часі. Запрошуємо всіх охочих доєднатися до Всеукраїнського конкурсу «Екопогляд» та за допомогою супутникових даних, дослідити стан атмосфери, ґрунтів, водойм, лісів і полів на земній кулі за останні 50 років – зазначає т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Оксана Війтик.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь