Підбито підсумки роботи регіональних ландшафтних парків Львівщини у 2023 році

З метою напрацювання ідей для впровадження природоохоронної діяльності 22.01.2024 відбулася робоча зустріч Оксани Війтик, т.в.о.директора департаменту екології та природних ресурсів з керівниками регіональних ландшафтних парків.

Впродовж 2023 року установами Львівщини проведено понад 300 заходів, з яких, екологічні уроки («В єдності сила», «Квіти-первоцвіти», «Рідкісні первоцвіти», «Забери сірники у бабусі», «Колообіг води у природі»), акції/конкурси («Погодуй пташок взимку», «Збережи первоцвіт», «Час відновлювати водно-болотні угіддя», «Не пали сухостій»), прибирання територій парку до Дня довкілля, пленер живопису «Осінь на Дністрі», майстер-класи, екскурсії, веломандрівки, спостереження за природою тощо.
Зокрема екоустановами до заходів долучено понад 3000 осіб.
Окремі заходи регіональних ландшафтних парків спрямовані на підтримку ЗСУ, зокрема, РЛП “Стільське Горбогір’я” організовано традиційні велопробіги в рамках яких зібрано 108 тис. грн., що стали частиною загальної суми, яку витрачено на купівлю транспорту для військових (автомобіля типу «Багі» для 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних сил України).
Зважаючи на обмежені фінансові можливості ми налаштовуємо природоохоронні установи Львівщини активізувати роботу у напрямку залучення міжнародної технічної допомоги для втілення екологічних проєктів, спрямованих на збереження природних цінностей, розвитку екотуризму та екоосвіти – зазначила Оксана Війтик т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів області.
0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь