Про актуальні питання управління річковим басейном на басейновій раді річок Західного Бугу та Сяну

Сьогодні, 22 січня, відбулося перше онлайн-засідання оновленого складу Басейнової ради річок Західного Бугу та Сяну, який затверджено наказом Держводагентства від 26.12.2023 №178.

 Ключовим питанням до обговорення стало представлення проєкту Плану управління річковим басейном Вісли (далі – ПУРБ), який включає повний перелік заходів, необхідних для досягнення екологічних цілей та «доброго» стану вод.

 ПУРБ передбачає проведення громадського обговорення та процедуру стратегічної екологічної оцінки (СЕО).

 Як відомо, в грудні 2023 року стартував процес громадського обговорення проєктів ПУРБ. Громадські обговорення триватимуть щонайменше 6 місяців, а за їх результатами буде підготовлено відповідні доповнення до проєктів ПУРБ.

 Голова басейнової ради річок західного Бугу та Сяну Оксана Війтик закликає територіальні громади, експертів та всіх небайдужих активно долучатися до обговорення проєктів ПУРБ, надавати зауваження, пропозиції та зробити свій вклад у формування стратегічно важливих документів. Пропозиції та зауваження приймаються до 01 серпня 2024 року на електронну адресу Держводагентства rbmp@davr.gov.ua

 Окрім того, за інформацією Держводагентства, у 2024 році буде забезпечено проходження процедури стратегічної екологічної оцінки проєктів ПУРБ  відповідно до Конвенції про оцінку впливу на навколишнє середовище у транскордонному контексті та їх схвалення відповідними басейновими радами.

 Серед іншого, на засіданні розглянули та погодили пропозиції до Плану заходів із захисту від шкідливої дії вод на 2024 рік у басейнах річок Західного Бугу та Сяну.

 Узгоджені рішення, пропозиції членів басейнової ради та зацікавлених осіб будуть відображені у протоколі засідання, який згодом буде оприлюднено на офіційному вебсайті БУВР Західного Бугу та Сяну у розділі Басейнова рада.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь