До уваги суб’єктів господарювання, які мають газоочисне устаткування (ГОУ)

Підприємства, що здійснюють викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря повинні дотримуватись неперевищення нормативних концентрацій та за необхідності забезпечувати очистку газопилового потоку.

 Усі підприємства, що мають встановлене ГОУ зобов’язані мати відповідний паспорт ГОУ на кожну одиницю газоочисного обладнання відповідно до наказу Міністерства охорони навколишнього природного середовища України від 06.02.2009 №52.

 Перевірка відповідності фактичних показників роботи ГОУ до проектних значень повинна проводитись двічі на рік для забруднюючих речовин І-ІІ класів небезпеки та один раз на рік для забруднюючих речовин ІІІ-IV класів небезпеки. У випадку, якщо для забруднюючої речовини не встановлено клас небезпеки, то перевірка проводиться двічі на рік як для забруднюючих речовин І-ІІ класів небезпеки.

Як наголошує Оксана Війтик, т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації: «Сьогодні, живучи в місті, забрудненому вихлопними газами закоркованого міста, люди все більше уваги приділяють стану атмосферного повітря. Департамент розробив програму моніторингу атмосферного повітря Львівської області та працює над її впровадженням. Підтримка функціонування та контроль за системами очистки викидів від різних підприємств дозволить оздоровити атмосферне повітря населених пунктів, що за собою призведе до покращення стану та подальшого створення передумов для зміцнення та збереження здоров’я населення».

 Ознайомитись з Правилами технічної експлуатації установок очистки газу та зразком Паспорта ГОУ можна за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0327-09#Text 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь