Реконструкція радіальних відстійників на районних каналізаційних очисних спорудах м. Дрогобич

Завершується виконання запланованих у 2023 році робіт з реалізації проєкту «Реконструкція радіальних відстійників на районних каналізаційних очисних спорудах м. Дрогобич, розташованих в с. Раневичі Дрогобицького району, Львівської області».

Робочим проєктом передбачено проведення реконструкції двох первинних радіальних відстійників резервної лінії очищення районних каналізаційних очисних споруд, заміна технологічного обладнання металоконструкцій (фем), заміна насосного обладнання, трубопроводів, запірної арматури, силового електричного обладнання в приміщенні каналізаційної насосної станції. Загальна кошторисна вартість будівельних робіт складає 22,5 млн. грн.

У цьому році згідно з проєктом було виконано роботи по  заміні зношеного технологічного обладнання металоконструкцій (ферм) п’ятого радіального відстійника, проведено капітальний ремонт будівельної частини первинних радіальних відстійників, збудовано дренажну каналізацію навколо відстійників, замінено технологічні трубопроводи і насосне обладнання в приміщенні насосної станції та встановлено нержавіючі  шиберні затвори на розподільчих каналах. На сьогодні проводяться завершальні та пусконалагоджувальні роботи.  Повністю завершити проєкт заплановано до кінця 2024 року.

На виконання зазначених робіт використано кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища – 7,9 млн грн та місцевого бюджету – 5,3 млн грн

Оксана Війтик, т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів зазначає: «Очисні споруди, на яких проводяться роботи, здійснюють очищення  стічних вод міст Дрогобича, Стебника, Трускавця, Борислава та 13-ти сіл Дрогобицького і Стрийського районів. Впровадження проєкту з реконструкції радіальних відстійників на каналізаційних очисних спорудах м. Дрогобича, які за довгі роки роботи прийшли в непридатний до експлуатації стан, забезпечить процес стабільного глибокого біологічного очищення побутових стоків продуктивністю 64 тис.м3/добу для близько 100 тисяч користувачів, мінімізує загрозу забруднення довкілля та припинить забруднення річки Тисменниці, яка відноситься до басейну річки Дністер».

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь