Міндовкілля проводить обговорення системи моніторингу довкілля

Відбулося чергове засідання Робочої групи з підготовки пропозицій щодо реформування державної системи моніторингу довкілля в Україні

 Зустріч організована Міндовкіллям та проводилась за напрямом «Атмосферне повітря» з метою обговорення та внесення змін до «Порядку здійснення державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14.08.2019 № 827. 

 Команда підтримки реформ разом з представниками від громадських організацій підготувала пропозиції та ряд відповідних доповнень, починаючи від термінології і формулювань до переліку речовин, що забруднюють атмосферне повітря, та приладів що їх вимірюють.

 Оксана Війтик, т. в. о. директора департаменту зазначає, що «Порядок здійснення державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря» є відносно новим, але вже потребує внесення змін та доопрацювання з урахуванням усіх відповідних директив Європейського Союзу. Важливо підключити до обговорення підзаконних актів якомога ширше коло суб’єктів моніторингу, щоб розробити чіткий та дієвий механізм.

Також нагадуємо, що департаментом екології та природних ресурсів облдержадміністрації розроблено «Програму державного моніторингу у галузі охорони атмосферного повітря на 2021-2025 роки Львівської зони». Відповідно до Програми на території Львівської області передбачено встановлення 4 стаціонарних постів спостереження за якістю атмосферного повітря в межах області.

 Робота зі створення сучасної та ефективної державної системи моніторингу довкілля триває, напрацьовуються зміни у нормативно-правових актах та розробляються нові.

 Повний текст документу за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/827-2019-%D0%BF#Text

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь