Міндовкілля підготувало проєкт методичних рекомендацій щодо підготовки звіту з післяпроєктного моніторингу довкілля

Згідно статті 13 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» здійснення післяпроектного моніторингу – це виявлення будь-яких розбіжностей і відхилень у прогнозованих рівнях впливу та ефективності заходів із запобігання забрудненню довкілля та його зменшення.

Післяпроєктний моніторинг планованої діяльності є складовою висновку з оцінки впливу на довкілля та обов’язковим до виконання суб’єктом господарювання. Якщо у висновку з оцінки впливу на довкілля вказана необхідність проведення післяпроєктного моніторингу, суб’єкт господарювання зобов’язується провести його в суворо зазначеному порядку та у визначені терміни.

Водночас у процесі оцінки впливу на довкілля було відсутній уніфікований підхідів щодо показників, періодичності післяпроєктного моніторингу, форм звітування. Тому Міндовкілля спільно з експертами Команди підтримки реформ (RST) розробило проєкт Методичних рекомендацій з підготовки звіту з післяпроєктного моніторингу.

Ознайомитися з проєктом ви можете за посиланням: https://bit.ly/3MQ1YBk, а подати зауваження або пропозиції можна впродовж місяця на адресу Міндовкілля: вул. Митрополита Василя Липківського, 35, м. Київ, 03035 та на e-mail: info@mepr.gov.ua.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь