Регіональний план управління відходами у Львівській області: головні аспекти, план дій

Сьогодні, 15 листопада, відбулася перша онлайн-зустріч обласної робочої групи із розроблення Регіонального плану управління відходами у Львівській області.

 

До роботи над регіональним планом залучено представників місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій, а також науковців та незалежних експертів.

 

Під час зустрічі заступник директора департаменту Ганна Башта зазначила, що регіональний план спрямовуватиметься на розв’язання проблемних питань щодо утворення, накопичення, зберігання, перероблення відходів в області та дасть можливість розв’язати такі основні завдання:

 

– зменшити обсяги захоронення побутових відходів шляхом упровадження роздільного їх збирання;

– забезпечити рекультивацію земельних ділянок після закриття полігонів;

– забезпечити впровадження комплексної переробки, сортування, оброблення побутових відходів (будівництво сміттєпереробних заводів);

– забезпечити екологічно безпечне функціонування та організацію роботи на полігонах (звалища) побутових відходів відповідно до екологічних вимог і норм.

 

Також учасники засідання обговорили першочергові питання:

  • утворення відходів на території області;
  • роздільне збирання відходів, їх сортування та вторинна переробка;
  • стан існуючих сміттєзвалищ;
  • можливості та економічні спроможності потужностей переробки сміття;
  • поводження з відходами руйнації тощо.

«Регіональний план управління відходами являє собою стратегічний документ у напрямку вдосконалення системи управління відходами в нашій області. Радіємо, що до роботи над регіональним планом залучені представники різних сфер — від місцевих органів влади до незалежних експертів. Це вказує на широкий спектр інтересів і підходів для ефективного вирішення проблеми управління відходами.  Ми віримо, що спільні зусилля всіх учасників дозволять втілити заплановані заходи та забезпечити екологічно безпечне управління відходами в нашій області», – наголосила Ганна Башта.

Нагадуємо, що згідно Закону України «Про управління відходами» регіональні плани управління відходами розробляються для кожної області протягом року після набрання чинності Національним планом управління відходами та мають з ним узгоджуватися.

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь