Екобус у Львові: графік стоянок у листопаді 2023 року

У межах Львівської територіальної громади у листопаді 2023 року продовжать роботу мобільні пункти збору, які безкоштовно приймають на утилізацію відпрацьовані лампи, термометри та батарейки, також будуть додаткові стоянки в м. Дубляни, с. Лисиничі, с. Зашків та с. Рясне-Руське.

З графіком стоянок Екобуса у листопаді 2023 року та переліком стаціонарних пунктів збору відпрацьованих батарейок в межах громади можна ознайомитися за посиланням: https://cutt.ly/mRBPo8n.

В ДП «Боднарівка» нагадують, що небезпечні відходи (не пошкоджені) збираються на безоплатній основі від мешканців Львівської територіальної громади та в безпечній тарі, у кількості:

  • •      – люмінесцентні лампи до 10 шт,
  • •      – ртутні термометри – до 5 шт,
  • •      – батарейки до 10 кг

Оксана Війтик, т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації зазначає, що чисте довкілля – одна з передумов нашого майбутнього, а завдяки екобусу відпрацьовані люмінесцентні лампи, ртутні термометри та батарейки, які містять ртуть та інші важкі метали, не забруднюватимуть довкілля.

Організатори мобільних пунктів збору нагадують, що термометри та лампи потрібно здавати у заводському пакуванні, а якщо його немає, потрібно подбати про безпечне пакування – виготовити саморобну картонну тару, окремо для кожної лампи або термометра.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь