Дозволи на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря тепер отримуватимуть по новому

10 жовтня 2023 року набрав чинності наказ Міндовкілля «Про затвердження Інструкції про вимоги до оформлення документів, в яких обґрунтовуються обсяги викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами» від 27.06.2023 №448, зареєстрований у Міністерстві юстиції 23.08.2023 за №1475/40531.Починаючи з 10 жовтня 2023 до розгляду приймаються документи, в яких обґрунтовуються обсяги викидів, для отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами розроблені відповідно до вимог нової Інструкції.

Відтепер, для отримання дозволу на викиди замість двох документів суб’єкти господарювання розроблятимуть лише один. Виключено необхідність готувати звіт про проведення інвентаризації викидів забруднюючих речовин, така інформація міститиметься в обґрунтуванні обсягів викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Оксана Війтик, т. в .о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадмінстрації зазначає, що спрощення в розробленні документів зменшить адміністративні витрати для суб’єктів господарювання, зробить послугу отримання дозволу прозорою і зручною, та унеможливить неконтрольоване забруднення атмосферного повітря.

Ознайомитися з наказом можна за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1475-23#Text 

Наголошуємо, якщо повідомлення про намір отримати дозвіл на викиди було опубліковано в місцевих друкованих засобах масової інформації до 10.10.2023 року – до розгляду ще прийматимуться документи, розроблені згідно з вимогами Інструкції, затвердженої наказом Мінприроди від 09.03.2006 №108.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь