Запрошуємо долучитися до робочої групи з розробки проєкту Регіонального плану управління відходами у Львівській області

Для досягнення створення умов, що сприятимуть забезпеченню повного збирання, перевезення, утилізації, знешкодження та захоронення відходів у Львівській області та безпечного їх впливу на навколишнє природне середовище та здоров’я людини, відповідно до Закону України «Про управління відходами», у Львівській області передбачається розроблення проєкту Регіонального плану управління відходами.

Відповідно до  Порядку розроблення та затвердження регіональних планів управління відходами, затвердженого постановою КМУ від 30.06.2023 № 667, в області розпочато процес формування складу робочої групи для підготовки пропозицій до проєкту Регіонального плану управління відходами у Львівській області. 

 Як зазначає т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Оксана Війтик, розробка Регіонального плану управління відходами – це велика відповідальність, водночас це велика можливість для покращення нашого регіону,  а також це чудова нагода для нашої області активно приєднатися до реформи управління відходами та відповідати сучасним вимогам законодавства. Регіональний план грає важливу роль у збереженні навколишнього середовища та здоров’я наших громадян, і ми маємо бути активною частиною цього процесу.

 До робочої групи запрошуються представники місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, а також незалежні експерти, які допоможуть напрацювати пропозиції та рекомендації щодо розроблення Регіонального плану управління відходами.

 Пропозиції  та кандидатури до складу робочої групи просимо надсилати на електронну адресу департаменту: envir@loda.gov.ua, зазначивши: ПІБ, посаду, контактний телефон та електронну пошту.

 Ознайомитися з Порядком розроблення та затвердження регіональних планів управління відходами можна за посиланням: http://surl.li/mntwg .

Нагадуємо, 09.07.2023 вступив у дію новий Закон України «Про управління відходами», який дав старт реформі управління відходами та спрямований на введення нормативно-правового регулювання на шляху до цивілізованого управління відходами в рамках вимог, що відповідають вимогам відповідних директив Європейського союзу. 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь