Стартував Семінар із застосування кліматичної інформації для оцінки вразливості секторів економіки до зміни клімату Львівської області

В перший день Експерти Проєкту ЄС APENA 3 в рамках зустрічі презентували проміжні результати Компоненту 3 Проєкту технічної допомоги «Посилення спроможності регіональних та місцевих органів влади для впровадження та застосування законодавства ЄС у сферах захисту навколишнього середовища, протидії кліматичним змінам та розвитку інфраструктурних проєктів»

 

В обговоренні проміжних результатів було висвітлено поточний стан області, кліматично-метеорологічні умови та озвученні прогнози зміни клімату в майбутньому, і як це може вплинути на різні сектори економіки області.

 

Оксана Війтик, т. в. о. директора департаменту наголосила, що Львівщина очікує від Проєкту ЄС APENA 3 результативної роботи у розробці Стратегії адаптації до зміни клімату та планів заходів з реалізації та дозволить її застосувати до вразливих секторів економіки та залучити кошти міжнародної технічної допомоги для вирішення проблем пов’язаних з зміною клімату нашої області.

 

Семінар буде продовжуватися ще два дні із залученням територіальних громад та Робочої групи з розробки обласної стратегії адаптації до зміни клімату та плану заходів з її реалізації за двома напрямками:

– кліматична інформація для оцінки впливу зміни клімату на сектори економіки на прикладі Львівської області;

– чутливість, вразливість та ризики для секторів економіки від зміни клімату

 

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь