Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України запрошує на обговорення проєкту Методичних рекомендацій щодо підготовки звітів з оцінки впливу на довкілля (ОВД) для хвостосховищ та шламонакопичувачів.

Проєкт розроблено Міністерством спільно з експертами проєкту ЄС «Посилення спроможності регіональних та місцевих органів влади для впровадження та застосування законодавства ЄС у сферах захисту навколишнього середовища, протидії кліматичним змінам та розвитку інфраструктурних проєктів».

 

Хвостосховища – природна або штучна створена ємність для складування хвостів, які переміщуються з місць їх утворення переважно гідравлічним способом, і для освітлення води;

Шламонакопичувачі – відкрита земельна ємність великих розмірів, призначена для накопичення та тимчасового зберігання шламів.

 

Методичні рекомендації містять докладну інформацію, яка ґрунтується на найкращих практиках щодо складання звітів ОВД для хвостосховищ та шламонакопичувачів. Ця інформація включає оцінку видів та кількості очікуваних відходів, аналіз забруднення ґрунту, води, повітря та фізичних впливів, таких як шум, вібрація, радіація та електромагнітне випромінювання.

 

Також документ містить вказівки щодо оцінки безпосереднього впливу хвостосховищ та шламонакопичувачів на землі, ґрунти, водні ресурси, атмосферу, клімат, рослинність і тваринний світ тощо. Цей проєкт методичних рекомендацій спрямований на підвищення якості звітності з оцінки впливу на довкілля.

Якщо у вас є зауваження або пропозиції до цього проєкту, ви можете надіслати їх за адресою:

Адреса: вул. Митрополита Василя Липківського, 35, м. Київ, 03035.

E-mail: info@mepr.gov.ua.

Термін подання зауважень та пропозицій – 1 місяць.

 

Проєкт Методичних рекомендацій доступний за посиланням: https://bit.ly/3LZsF68.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь