Міндовкіллям, 18 жовтня 2023 року, Наказом № 705 затверджено Методичні рекомендації щодо здійснення стратегічної екологічної оцінки містобудівної документації.

Головною метою цієї ініціативи є сприяння сталому розвитку, який передбачає захист довкілля, забезпечення безпеки населення та збереження його здоров’я. Одним з ключових завдань цих рекомендацій є інтегрування екологічних вимог в процес розробки та затвердження містобудівної документації, включаючи підготовку і врахування звітів про СЕО.

Стратегічна екологічна оцінка містобудівної документації призначена для забезпечення процесу просторового планування, максимізувати позитивний вплив містобудівних проектів на довкілля та здоров’я населення, а також мінімізував негативний вплив.

За словами т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Оксани Війтик: «Затвердження Методичних рекомендацій свідчить про важливий крок у покращенні охорони довкілля та забезпеченні сталого розвитку. Це ініціатива, яка покликана забезпечити більш екологічно орієнтовані містобудівні проекти і безпеку населення та збереження природних ресурсів».

Методичні рекомендації призначені для використання центральними та місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, спеціалістами і науковцями, залученими до консультацій, а також представниками громадськості, які братимуть участь у процесі стратегічної екологічної оцінки містобудівної документації. Методичні рекомендації доступні за посиланням https://mepr.gov.ua/nakaz-mindovkillya-705-vid-18-10-2023/

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь