Міндовкіллям розроблено законопроект про заборону проїзду автомобілів по територіях об’єктів природно-заповідного фонду

Пересування на джипах, ендуро-мотоциклах, квадроциклах та багі в значній мірі шкодить навколишньому середовищу. Для запобігання негативному впливу на природу, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України розробило законопроєкт, яким вносяться зміни до Закону України “Про природно-заповідний фонд України” та Кодексу України про адміністративні правопорушення.

 

Запропонований документ передбачає заборону руху автотранспорту на територіях природно-заповідного фонду. Ця заборона не поширюється на загальнодоступні дороги, міські вулиці та дороги в населених пунктах, а також автомобільні дороги на приватних територіях. Такий крок спрямований на збереження біорізноманіття, захист від знищення, а також від шкідливого впливу хімічних забруднень, шуму та вібрацій, які виникають внаслідок автомобільного руху.

 

За словами т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Оксани Війтик: «Екологи, природоохоронці та громадські активісти роками б’ють на сполох щодо незворотніх втрат, які завдають Карпатам любителі екстримальних розваг. Відтак, запропонований законопроєкт є кроком в правильному напрямку для збереження нашого природного середовища. Так званий «джипінг» суттєво пошкоджує довкілля, загрожуючи біорізноманіттю і природним екосистемам на територіях природно-заповідного фонду.

 

Дана ініціатива отримала підтримку від численних громадських організацій та екологічних активістів, що свідчить про важливість цього питання для суспільства. Наступним кроком є погодження законопроєкту з центральними органами влади, щоб забезпечити ефективне впровадження цих обмежень і збереження нашого навколишнього середовища для майбутніх поколінь.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь