Стартує реєстрація установок у Національному Реєстрі викидів та перенесення забруднювачів

8 жовтня 2023 року набрав чинності  Закон України «Про Національний реєстр викидів та перенесення забруднювачів». Це означає, що підприємства-забруднювачі матимуть 6 місяців, щоб внести дані про свої об’єкти до РВПЗ.

Міндовкілля створило відповідний сервіс на загальнонаціональній платформі ЕкоСистема, де онлайн швидко та без зайвих витрат можна зареєструвати установки. Детальніше за посиланням: https://eco.gov.ua/

Реєстрація установок відбуватиметься у два етапи:

– першим етапом у формуванні національного реєстру стане реєстрація суб’єктів господарювання. Здійснити реєстрацію зможе як керівник підприємства, так і довірена особа. Далі дотримуючись підказок суб’єкт господарювання  вноситиме всі необхідні дані про свої установки.

– на другому етапі підприємства подаватимуть звітність. 

Як наголошує Ганна Башта, заступник директора департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації,  національний реєстр  створений для забезпечення безоплатного загального доступу громадськості до повних даних про викиди та перенесення забруднювачів кожного підприємства, діяльність якого впливає на довкілля.

Закон України «Про Національний реєстр викидів та перенесення забруднювачів» можна переглянути за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2614-20#Text

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь