Триває Всеукраїнська акція «Зелений світ: віртуальна подорож дендропарками закладів освіти»

Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді МОН України серед учнів 7-11 класів закладів загальної середньої та позашкільної освіти проводить Всеукраїнську акцію «Зелений світ: віртуальна подорож дендропарками закладів освіти».

Метою акції є сприяти ознайомленню учнівської молоді з унікальним ботанічним та зоологічним біорізноманіттям, підтримці їхнього інтересу до природи та демонстрації важливості збереження й відтворення біорізноманіття, а також популяризації дендропарків як важливих рекреаційних об’єктів, шляхом створення презентацій.

Акція проводиться у двох номінаціях:

  • – моє улюблене дерево;
  • – моя улюблена тварина.

Організатори акції зазначають, що презентації слід подавати до 31 жовтня 2023 року в електронному форматі .pptx. об’ємом не більше 10 мегабайт та 20 слайдів за посиланням: http://surl.li/lvcyc

Тож, якщо ти учень 7-11 класу і у твоїй школі є дендропарк, долучайся до впорядкування його території, отримуй завдання від вчителів на ознайомлення з певними рослинами і тваринами різних локацій дендропарку, роби фото, які демонструють красу та унікальність дендрологічного та зоологічного біорізноманіття та створюй власну презентацію.

«Дендропарки – унікальне місце, яке надає можливості для виховання екологічно свідомої молоді, саме тут школярів долучають до висаджування дерев та навчають правильному догляду за насадженнями, майструють годівниці та домівки для пташок, проводять уроки та екскурсії під відкритим небом, створюють «зелені класи», залучають дітей до спостереження за природою та прививають учням бережливе ставлення до навколишнього природного середовища» – зазначає заступник директора департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Ганна Башта.

Детальнішу інформацію про проведення Всеукраїнської акції «Зелений світ: віртуальна подорож дендропарками закладів освіти» можна дізнатися за посиланням: https://nenc.gov.ua/wp-content/uploads/2020/11/2023-08-171.pdf

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь