Екобус у Львові: графік стоянок у жовтні 2023 року

У Львівській територіальній громаді в жовтні 2023 року продовжують безкоштовно приймати на утилізацію відпрацьовані лампи, термометри та батарейки за допомогою мобільних пунктів збору.

З графіком стоянок Екобуса у жовтні 2023 року та переліком стаціонарних пунктів збору відпрацьованих батарейок в межах громади можна ознайомитися за посиланням https://cutt.ly/mRBPo8n 

У ДП «Боднарівка» нагадують, що небезпечні відходи (не пошкоджені) збираються на безоплатній основі лише від мешканців Львівської територіальної громади та в безпечній тарі, у кількості:

  • –         люмінесцентні лампи до 10 шт,
  • –         ртутні термометри – до 5 шт,
  • –         батарейки до 10 кг

Т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Оксана Війтик закликає мешканців Львівської територіальної громади активно долучатися до здачі на переробку та безпечну утилізацію люмінесцентних ламп, ртутних термометрів та батарейок, адже лише спільними зусиллями та високою екосвідомістю ми зможемо захистити довкілля від отруйних речовин та зберегти екосистему в цілому.

Також організатори збору повідомляють, що термометри та лампи рекомендовано здавати у заводському пакуванні, якщо його немає, потрібно подбати про безпечне пакування – виготовити саморобну картонну тару, окремо для кожної лампи або термометра.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь