Запрошуємо зацікавлених осіб до обговорення законодавства щодо реформування системи державного нагляду в сфері ОНПС

Міндовкілля оприлюднило проєкт розпорядження Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Концепції реформування системи державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища».

Прийняття проєкту розпорядження дасть змогу здійснити реформування системи державного нагляду (контролю) за охороною навколишнього природного середовища, а саме:

  • створити єдину інтегровану, прозору та ефективну систему нагляду (контролю) та моніторингу стану навколишнього природного середовища;
  • забезпечити річне планування здійснення заходів з нагляду (контролю) на основі даних, які подаються суб’єктами господарювання, що провадять екологічно небезпечну діяльність, а також з урахуванням результатів державного моніторингу стану навколишнього природного середовища;
  • спростити та забезпечити прозорість процедури проведення моніторингу стану навколишнього природного середовища, нагляду (контролю) і оприлюднення його результатів;
  • знизити тиск органів державного нагляду (контролю) на бізнес;
  • забезпечити неухильну реалізацію принципу «забруднювач платить»;
  • створити умови для інтеграції національної природоохоронної системи в європейський правовий простір;
  • організувати здійснення громадського природоохоронного контролю з урахуванням нових засад і принципів.

Оксана Війтик. т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації зазначила, що система державного нагляду у сфері захисту довкілля в Україні давно потребує удосконалення та змін, які повною мірою відповідають принципам охорони навколишнього середовища.

Також Оксана Війтик додала, що зниження тиску на бізнес-середовище, широке залучення громадськості до здійснення нагляду (контролю), та в загальному покращення державного управління, моніторингу та контролю за дотриманням законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища наближає нас до цінностей Європейського законодавства. 

З проєктом документа можна ознайомитися за посиланням: https://bit.ly/48xkRlY

Запрошуємо всіх зацікавлених осіб долучитися до обговорення документа та висловити свою думку щодо нього. Надсилайте ваші пропозиції на поштову адресу Міндовкілля: вул. Митрополита Василя Липківського, 35, м. Київ, 03035 або електронну адресу: info@mepr.gov.ua.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь