Члени басейнової ради Дністра розглянули повний перелік програм (планів) для району річкового басейну Дністра

Сьогодні, 22 вересня, відбулося онлайн-засідання Басейнової ради Дністра, участь у якому взяла Оксана Війтик т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів ЛОВА.

Ключовим питанням до обговорення засідання стало погодження Розділу 8 ПУРБ Дністра «Повний перелік програм (планів) для району річкового басейну Дністра, їх зміст та проблеми, які передбачено розв’язати», проєкт якого був заздалегідь направлений усім членам ради.

З метою підготовки заходів залучалися територіальні громади та члени басейнової ради, які надавали свої пропозиції.

 За результатами опрацювання пропозицій, до переліку програм (планів) для району річкового басейну Дністра включено 232 заходи, з яких 201 захід стосується охорони поверхневих вод, а 31 – охорони підземних вод.

 Як зазначила т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Оксана Війтик, включення 232 заходів до ПУРБ Дністра, з яких 201 захід спрямований на проведення будівництва, реконструкції, модернізації очисних споруд та мереж водовідведення – це чудова можливість залучення зовнішніх коштів та європейських інвесторів у відбудову інфраструктури водовідведення.

 Серед іншого, на засіданні було заслухано інформацію про початок підготовки міжнародного проєкту з управління транскордонними водами в басейні річки Дністер, який є частиною зобов’язань Республіки Молдова та України в рамках міждержавного співробітництва у галузі охорони та сталого розвитку басейну річки Дністер, та буде реалізовано за фінансової підтримки Глобального екологічного фонду.

 Станом на сьогодні відбувається процес наймання експертів для залучення проведення експертизи та забезпечення координації проєкту.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь