World Cleanup Day: департамент екології та природних ресурсів долучився до Всесвітнього дня прибирання

Щорічно у третю суботу вересня світ обʼєднує глобальна акція чистоти та дбайливості про планету – Всесвітній день прибирання. 

Представники департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації спільно з представниками РЛП «Стільське Горбогір’я» та Басейнового управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну долучилися до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day». 

Екологічна толока пройшла на лівому та правому берегах річки Дністер в околицях с. Устя Стрийського району.  Учасники акції прибрали 3 км території від пакетів, пластику, скляних пляшок та бляшанок. 

Цьогоріч Всесвітній день прибирання проходив під гаслом «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!».

Як зазначила т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Оксана Війтик, сьогодні, на жаль, доводиться рятувати природу не тільки від самих себе,  а й від російських окупантів, які нищать нашу спадщину та природу. В теперішній час особливо важливо залишатися незламними та об’єднатися навколо спільної мети – створити здорове та чисте довкілля для нас самих та наших нащадків. Екологічні толоки наш департамент організовує регулярно, а Всесвітній день прибирання надає нам ще одну чудову можливість зробити маленький, але важливий внесок у подолання викликів, повʼязаних із забрудненням довкілля, втратою біорізноманіття та зміною клімату. Однак, не можу не зауважити, що з кожним роком дедалі більше людей усвідомлюють свою відповідальність за збереження довкілля, що, зі свого боку, дуже тішить.

Варто зауважити, що захід об’єднав мільйони екоактивістів з 191 країни світу. Відтак, нагадуємо всім учасникам акції, які доєдналися до заходу, що результати участі необхідно зареєструвати до 25 вересня 2023 року за посиланням: https://forms.gle/zjQtrZoL3KXZ5hP18.

Формуємо разом культуру чистоти та об’єднаємо зусилля заради чистого екологічного майбутнього!

Тримаємо екологічну оборону та дякуємо ЗСУ!

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь