В межах форуму Lviv Eco Forum’23 спілкувались про питання імплементації Закону України «Про управління відходами»

Сьогодні у Львові розпочав роботу дводенний форум Lviv Eco Forum’23. Ієрархія відходів: вимоги українського та європейського законодавства, який організовано Львівської міською радою та ЛКП«Зелене місто».

Найактуальніші питання цього року пов’язані із реалізацією Закону України «Про управління відходами, зокрема, як вплине законодавча  новація на управління відходами в Україні, як  впровадити європейський підхід до поводження з відходами, та як директиви ЄС регламентують галузь. Також організатори ділились досвідом залучення грантових коштів для реалізації проєктів в галузі зелених технологій.

Учасники заходу ознайомились обговорили європейський досвід поводження з твердими побутовими відходами та мали можливість перейняти досвід колег з Польщі стосовно налагодження системи поводження з ТПВ.

Оксана Війтик зазначає, що навіть в умовах війни проведення таких заходів не втрачає свою актуальність, адже робота над новим стратегічним плануванням управління відходами в Україні продовжується. Нам необхідно спираючись на досвід європейських колег та враховуючи власні реалії, створити новий підхід до питання відходів, як джерела вторинних енергетичних та матеріальних ресурсів. Впровадження нового закону повинно докорінно змінити нашу культуру поводження з відходами.

Зменшення кількості утворення та накопичення сміття, забезпечення максимального обсягу утилізації і перероблення, впровадження ефективних технологій поводження з відходами є ключовими завданнями нової стратегії управління відходами.

Нагадуємо, що форум відбувається 15-16 вересня 2023 року в приміщенні укриття  FEST REPUBLIC за адресою: вул. Старознесенська, 63 м. Львів. 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь