У с. Малечковичі Солонківської територіальної громади будують очисні споруди

У цьому році розпочато реалізацію природоохоронного заходу «Нове будівництво очисних споруд з влаштуванням під’їзної дороги в с.Малечковичі Львівського району Львівської області».

Проєктом передбачено збудувати нові очисні споруди на території Солонківської територіальної громади загальною продуктивністю 1200м3/добу, а саме, буде встановлено 6 мобулів біодисків продуктивністю 200м3/добу кожен.

Роботи проводяться з метою забезпечення якісної, високоефективної системи водовідведення, впровадження сучасних технологій очищення стоків з застосуванням комбінованих очисних споруд з унікальною системою ротаційної біологічної очистки, встановлення енергоефективного обладнання, припинення забруднення неочищеними стічними водами навколишнього природного середовища.

Загальна вартість будівельних робіт становить 159,7 мільйонів гривень. У 2023 році роботи виконуються за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища, передбачено фінансування у сумі  15,0 мільйонів гривень та місцевого бюджету – 10,0мільйонів гривень. Завершити реалізацію проєкту заплановано у 2025 році.

Оскільки проєкт масштабний та дороговартісний для залучення коштів міжнародної технічної допомоги Солонківською територіальною громадою подано проєктну заявку для участі у Програмі транскордонного співробітництва Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027.

 «Метою проєкту є впровадження сучасних технологій очищення стоків з застосуванням енергоефективного обладнання та максимальним забезпеченням очищення стічних вод. Реалізація проєкту забезпечить створення умов для підключення до водовідведення близько 9000 мешканців сіл Солонка, Наварія, Малечковичі.  В результаті буде припинено забруднення річки Малечковичка, що впадає в річку Щирка – басейн Дністра,  та озера Наварія» – зазначає Оксана Війтик т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь