96,0 мільйони гривень екологічного податку сплатили до бюджету країни підприємства Львівщини

З початку року підприємствами-забруднювачами Львівщини сплачено екологічний податок у сумі 96,0 мільйонів гривень. З них зарахування до спеціального фонду обласного бюджету – обласного фонду охорони навколишнього природного середовища, становить 28,5 мільйони гривень.

Екологічний податок по своїй суті є компенсацією підприємствами за забруднення, яке вони здійснюють своєю діяльністю та стимулює скорочення обсягів викидів забруднюючих речовин і формує у забруднювачів більш свідоме ставлення до природних ресурсів.  У Львівської області екологічний податок сплачують понад 6 тисяч суб’єктів господарювання – юридичних та фізичних осіб. 

Кошти надходять до природоохоронних фондів та скеровуються за цільовим призначенням на виконання природоохоронних і ресурсозберігаючих заходів, пов’язаних з охороною навколишнього природного середовища, запобіганням, зменшенням та усуненням забруднення навколишнього природного середовища.

Ганна Башта т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів зазначає – «Завдяки проведеній роботі департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації на сьогодні спостерігається перевиконання плану надходжень екоподатку до обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 10%».  

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь