Зміцнити енергетичну безпеку України: стартував новий етап програми обміну ламп розжарювання на LED лампочки

18 серпня розпочався черговий етап Всеукраїнської програми з обміну лампочок розжарювання на енергоощадні світлодіодні лампи, яка  реалізується Урядом України та Європейським Союзом.

Починаючи з червня цього року в області розпочався обмін лампочок для юридичних осіб, а саме для закладів освіти та медичної сфери.

 Тепер рішення українського уряду відкрило можливість безкоштовного обміну лампочок для нових споживачів – юридичних осіб, а саме:

  • заклади культури (комунальної та державної форми власності);
  • заклади соціального захисту населення і спеціалізовані служби підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі (комунальної та державної форми власності);
  • заклади фізичної культури і спорту (комунальної форми власності);
  • суб’єкти надання послуг з управління багатоквартирним будинком або об’єднаннями співвласників багатоквартирного будинку.

Звертаємо увагу, що обмін здійснюватиметься з розрахунку:

  • по 3 лампи на 10 квадратних метрів приміщень закладів соцзахисту населення, читальних залів, книгосховищ та архівосховищ бібліотек і архівів, закладів культури;
  • по 2 лампи на 10 квадратних метрів для місць загального користування закладів соцзахисту населення, фізичної культури і спорту, управителя багатоквартирного будинку, ОСББ.

Як і на попередніх етапах, запит на потребу в обміні ламп надається через портал Дія. Протягом тижня після подання заявки представники Укрпошти зв’яжуться за зазначеним у запиті номером телефону та нададуть інструкції щодо подальших дій.

«Важливо завчасно вжити заходів, щоб заощадити суттєві обсяги електроенергії та знизити навантаження на українську енергосистему, яка потерпає від атак росії. Саме тому вкотре запрошую споживачів області активно продовжувати користуватися перевагами програми обміну старих лампочок на світлодіодні та спільно покращувати енергетичну ситуацію в країні.» – зазначила т.в.о. директора департаменту Оксана Війтик.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь