Львівщина б’є рекорди за найспекотнішими днями за останні 77 років

Вже кілька днів у Львові температура повітря сягає вище 30°С після чого очікується різка зміна погоди на грози, град, пориви вітру.

Проблеми зміни клімату актуальні в Україні вже не перший рік. Все частіше медіа, науковці, політики вживають термін «кліматична криза» замість «зміни клімату», щоб підкреслити серйозність цієї проблеми та потребу її вирішувати вже зараз. Надмірно стрімка зміна клімату є причиною підвищення глобальної середньої температури.

Підвищення глобальної середньої температури на Землі означає, що спекотних днів у році стало більше, а холодних – менше, що зараз ми можемо відчути.

За останні 30 років середня річна температура в Україні вже зросла на 1,2°С.

Уряд докладає чимало зусиль щоб протидіяти стрімкому підвищенню температури. Так, зокрема, місто Львів оголосило про рішення перейти на 100% відновлюваної енергетики до середини століття. Пізніше до них приєдналася Асоціація малих міст України, яка охоплює близько 160 населених пунктів.

Т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Оксана Війтик, зазначає, що ми можемо пом’якшити наслідки зміни клімату, шляхом скорочення викидів парникових газів, та впроваджуючи природоорієнтовані рішення за допомогою захисту, сталого управління і відновлення природних екосистем (створення лісосмуг, відновлення боліт чи річок, озеленення міст, збирання дощової води тощо). Але це не зупинить процес. Тому наше основне завдання якнайшвидше адаптуватися до цих змін та шанобливо ставитись до природніх екосистем.

А до поки триває спека, нагадуємо, не залишайтеся надто довго на відкритому сонці, пийте достатню кількість води, користуйтеся захистом від сонця (капелюхи, креми).

Ні в якому разі не залишайте у машині тварини та дітей та при можливості залишайте на вулицях ємність з водою для безпритульних тварин.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь