Триває обговорення проєкту Закону України «Про ратифікацію Поправки до Монреальського протоколу про речовини, що руйнують озоновий шар»

21 серпня 2023 року оприлюднено проєкт Закону України «Про ратифікацію Поправки до Монреальського протоколу про речовини, що руйнують озоновий шар».  

Законопроєкт розроблено Міндовкіллям з метою ратифікації Поправки до Монреальського протоколу про речовини, що руйнують озоновий шар, яку прийнято на двадцять восьмій Нараді Сторін Монреальського протоколу про речовини, що руйнують озоновий шар 15 жовтня 2016 року (Кігалійська поправка), щодо поступового скорочення споживання фторованих парникових газів, які мають значний вплив на клімат.

Зі змістом Монреальського протоколу можна ознайомитися за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/995_215#Text,  а з текстом повідомленням Міндовкілля про оприлюдення Законопроєкту за посиланням: http://surl.li/kjcrw 

Закон регулюватиме відносини, які виникають у сфері озоноруйнівних речовин та фторованих парникових газів. Контрольовані речовини, які містяться у холодильному, кондиціонувальному та нагрівальному насосному обладнанні, обладнанні, що містить розчинники на основі контрольованих речовин, системах протипожежного захисту та вогнегасниках, високовольтних розподільних пристроях, підлягають рекуперації для забезпечення їх рециклінгу, регенерації або знешкодження. Рекуперація контрольованих речовин з метою рециклінгу, регенерації або їх знешкодження повинна відбуватися до зняття з експлуатації застарілого обладнання. Товари та обладнання, в яких містяться або використовуються контрольовані речовини, можуть розміщуватися на ринку, імпортуватися або ж експортуватися лише за наявності відповідного маркування. – зазначає т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Оксана Війтик. 

Термін прийняття зауважень та пропозицій до проєкту Закону від фізичних і юридичних осіб, їх об’єднань становить один місяць з дня оприлюднення.

У разі наявності зауважень та пропозицій до проєкту вказаного документу просимо надсилати їх на адресу розробника: вул. Митрополита Василя Липківського, 35; м. Київ, тел. (044) 206-31-00; 206-31-43; факс (044) 206-31-07; e-mail: info@mepr.gov.ua.

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь