Бережіть природу від пожеж !

За даними УкрГМЦ в області 18 та впродовж 19 – 21 серпня прогнозується висока (4-й клас) та надзвичайна (5-й клас) пожежна небезпека.

 З метою попередження надзвичайних ситуацій, які можуть виникнути в навколишньому середовищі через необережне поводження з вогнем просимо дотримуватися правил пожежної безпеки, коли перебуваєте у природному середовищі у пожежонебезпечний період.

 Зазначаємо, що розпорядженням начальника Львівської обласної військової адміністрації від 14.03.2023 року №134/0/5-23ВА «Про тимчасову заборону в’їзду до лісових масивів області транспортних засобів у період високої пожежної небезпеки (IV–V класи) протягом 2023 року» заборонено:

    в’їзд до лісових масивів області (крім доріг загального користування) усіх видів транспортних засобів, за винятком тих, що використовуються для лісогосподарських потреб у цей період;

    розведення багать у лісових масивах (крім спеціально облаштованих місць і обладнаних територій для рекреації) у період високої пожежної небезпеки (IV–V класи).

 Якщо все ж таки пожежа сталася або коли побачили її на відкритому просторі потрібно невідкладно телефонувати у пожежну охорону за номером телефону «101».

 Також нагадуємо, що за знищення або пошкодження рослинності паліям загрожує штраф розміром від 3060 до 6120 гривень, за ті самі дії, вчинені на території об’єктів природно-заповідного фонду штраф – у розмірі від 6120 до 12 240 гривень, а в умовах воєнного стану навмисні підпали, зокрема й сухої рослинності та її залишків, додано до переліку злочинів, вчинених з метою ослаблення держави або інших дій, спрямованих на знищення людей чи завдання шкоди їхньому здоров’ю. Такі дії розцінюються як кримінальний злочин, який передбачає покарання у вигляді ув’язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь